VSV begeleiding voor implementeren basiskader

samenwerken in de keten

VSV's  kunnen in 2024 subsidie aanvragen van €315.000  voor het implementeren voor het realiseren van het basiskader en het (door)ontwikkelen van de bouwstenen hiervoor.  

Voor VSV's is een enorm bedrag beschikbaar voor samenwerking en professionalisering. Maar hoe krijg je die subsidie? En hoe gaan jullie dit geld goed besteden? Wat betekent het basiskader precies? En hoe regel je dit allemaal vóórdat de deadlines verstrijken?


Waarom willen wij deze subsidie? (en het liefste zo snel mogelijk...)

We kunnen met ons VSV €315.000 (!!) aanvragen voor twee jaren. Dit geld mogen wij besteden om:

 • (Eindelijk) betaald te worden voor al het VSV werk dat we nu in onze eigen tijd zonder vergoeding doen!
 • Kennis, expertise en tijd inkopen van anderen, die ons kunnen helpen met dingen waar wij geen expert in zijn, die wij niet leuk vinden, of geen tijd voor hebben omdat we liever met onze cliënten bezig zijn!
 • Het Basiskader uit de ZIG implementeren
 • Ons VSV te professionaliseren.

Wat moeten wij doen met het VSV?

De subsidie is voor 2 jaar om de 4 bouwstenen van het Basiskader zorg te implementeren. Je mag zelf kiezen wat en wanneer, maar in ieder geval de eerste bouwsteen. Hoe krijg je de subsidie?  In grote lijnen:

 • Je moet een projectplan voor 2 jaren maken met hierin onder anderen:
 • Welke organisatie willen jullie zijn met je VSV en hoe ga je dit implementeren (bouwsteen 1)
 • Wat zijn de plannen en ambities van het VSV (bouwsteen 2, 3 en 4)
 • Hoe gaan jullie de bouwstenen ontwikkelen en organiseren?
 • Een duidelijk projectplan met tijdsindicatie, uren en kosten verantwoording per bouwsteen, die de bovenstaande plannen ondersteund (hier moet je aan enkele voorwaarden voldoen en dit moet je achteraf goed kunnen bewijzen verantwoorden).

Wat voor ondersteuning biedt Dockwerk?

Er is gelukkig veel ondersteuning: ZonMw en de Federatie VSV’s hebben coördinatoren die hulp bieden bij vragen. Dockwerk wil geen dubbel werk doen, maar wel graag gaten opvullen en zorgen wegnemen. Heb je met jouw VSV geen tijd om dit nu, snel op te pakken, uit te zoeken wat er precies in het plan moet, het plan maken, schrijven en de bijbehorende begroting ook? Wij helpen om: 

 • in korte (snelle) stappen het VSV te ondersteunen om dit plan te maken, 
 • het plan uit te werken en de begroting hierbij te maken en 
 • pasklaar te maken voor de subsidieaanvraag. vóór 15 juli.

Hoe doen we dit? We starten in een vrijblijvende zoom-meeting met zoveel mogelijk bestuursleden en maken een duidelijke opdracht, aangepast op jullie VSV (klein, groot, veel tijd en zelf veel doen of weinig tijd etc). 

Overige ondersteuningsmogelijkheden:
 • Ketenregisseur tijdens de uitvoering van dit project. Wij zijn hét aanspreekpunt en ontzorgen jullie tijdens dit project de komende twee jaar. Coördinator van projecten en werkgroepen, verbinder tussen de betrokkenen, communicatie & aanspreekpunt.
 • Sociocratisch vergader structuur in het VSV. Een organisatievorm in het VSV waardoor besluiten gedragen worden door alle betrokkenen en een heldere structuur van vergaderen en communicatie. Dockwerk begeleid het VSV tijdens bouwsteen 1 om het VSV beter te organiseren en alle betrokkenen hierin mee te krijgen.

 

Plan hier direct een Zoomafspraak in of plan hier direct een liveafspraak in. Of vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op met jou!


Neem contact met mij op

Stuur ons een berichtje via onderstaand formulier. Je bent van harte welkom!

Loading